Activiteiten

Wij zijn aangesloten bij de federatie van folkloristische groepen in Nederland. Dit betekent, dat we optreden in de authentieke klederdracht van onze streek.

We zijn een originele folkloristische dansgroep (geen volksdansgroep) en treden op in de zondagse dracht, welke omstreeks 1850-1875 in onze streek werd gedragen.

“De Schermer dansers” zijn gespecialiseerd in optredens voor buitenlanders. Indien u een vrolijk gebeuren zoekt voor b.v. een congres, een diner, een feest, cliënten die uw bedrijf bezoeken of voor toeristen dan zijn we gaarne bereid om onze medewerking te verlenen.

We treden op o.l.v. ons eigen orkestje. Dit bestaat uit: viool, accordeons en contrabas. We presenteren onszelf tijdens het optreden in het Nederlands, Duits, Frans en Engels.

We hebben op talloze plaatsen in de wereld het erfgoed van onze voorouders mogen uitdragen, o.a. in Amerika, België, China, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Luxemburg, IJsland, India, Italië, Japan, Puerto Rico, Roemenië, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten en Zuid Afrika.

Kortom we zijn trots op het erfgoed van onze voorouders en dat dragen we graag uit, waar dan ook ter wereld.